eur:
394.88
usd:
368.51
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek – DK – MSZP fővárosi listavezetője beszédet mond a Jövőt adunk Budapestnek! című választási programismertetőjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Karácsony Gergely: Budapest nem adta meg magát

Van még pár százalék bizonytalanság, de Budapest köztársaság marad - erről beszélt a főpolgármester hétfő hajnal három óra után.

Ekkor még nem voltak végleges eredmények, a különbség 99,63 százalékos feldolgozottságnál 260 szavazat volt:

  • 47,52 százalék (369 846 szavazat)
  • 47,49 százalék (369 586 szavazat).

Karácsony Gergely az ATV-ben közvetített beszédében, eredményvárója helyszínén megköszönte, hogy támogatták a küzdelmet, amit a városáért vív, nem magáért. Hiszi, hogy sokszínű, szabad és szolidáris város lehet Budapest, amely, "úgy tűnik, köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság" - fogalmazott.

"Az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy újra az ő otthonuk legyen. Utolsó percben módosították a jogszabályokat, két vasat tartottak a tűzben", holott tudni lehetett, hogy összesen két jelölt fog csak talpon maradni - utalt utóbbi megjegyzésével arra, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett, illetve hogy Vitézy Dávidot a Párbeszéd is a Fidesz pártján álló jelöltnek tartja.

Arról beszélt, hogy új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus politikai oldalon is. "Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, közös hitre, vízióra kell találni azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak, zöldebbé és szolidárisabbá tudjuk tenni".

"A programomat bárkivel szövetségben, de meg fogom valósítani"

- jelentette ki, és a célja, hogy a budapestieknek egy szép életet tudjon adni ez a gyönyörű város.

"Ez a város büszke és szabad, nem adta meg magát az ostromlóinak" - fogalmazott.

Azt mondta, nekik is másféleképp kell csinálni a dolgokat, hiszen a világ is változik körülöttük, de vannak örök dolgok; a gyönyörű város lehet mindannyiunk otthona, lehet élhető hely, szembenézhet a lakhatási vagy klímaváltozással, "közösen meg fogjuk tudni oldani a kihívásokat" - ígérte.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×