eur:
396.52
usd:
371.17
bux:
70894.78
2024. június 26. szerda János, Pál
Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának második helyén álló elnökhelyettes beszél a párt EP-listájának első öt képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatón a fővárosban, a párt Ferenc körúti irodájában 2024. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Dúró Dóra büszke arra, hogy az ellenzéki oldalon a legtöbb képviselőjelöltet állították

Az urnazárást követően bizakodóan nyilatkozott Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, aki szerint akár két képviselőjük is kijuthat az Európai Parlamentbe.

Duró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesét az exit poll adatok közül elsősorban a várható európai szövetségeseik eredményei érdekelték az urnazárást követően. Kiemelte a német AfD-t, amely a várakozások szerint a második legerősebb párt lett Németországban, és 17 mandátumot szerzett.

A politikus úgy fogalmazott: büszke arra, hogy az ellenzéki oldalon a legtöbb képviselőjelöltet állították az önkormányzati választásra, ami szerinte arról tanúskodik, hogy erős szervezeti háttérrel rendelkeznek, és olyan hálózatot tudnak maguk mögött, mint senki más az ellenzéki oldalon.

"Tettük mindezt úgy, hogy Magyarország legelhallgatottabb és legszegényebb pártja vagyunk, tehát sem külföldről hozzánk guruló dollárokból, sem közpénzből nem tudtunk kampányolni, hanem a képviselőjelöltjeink, polgármestereink a saját erőforrásaikat, pénzüket, energiájukat, idejüket mozgósították a kampányban, amire nagyon büszke vagyok" – mondta az elnökhelyettes.

A közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban azt mondta, az utolsó felmérések 7 százalékot jósoltak nekik, ami előrelépés lenne a két évvel ezelőtti választási eredményhez képest is. Hozzátette, hogy két éve az országgyűlési választásokon alulmérték őket, ha most is ez történik, akkor nem elképzelhetetlen, hogy két képviselőjük is bejuthat az Európai Parlamentbe.

A Mi Hazánk Mozgalom, ha eléri az 5 százalékos küszöböt, Borvendég Zsuzsannát küldi az Európai Parlamentbe, róla azt mondta, szándékosan civilt választottak, akinek nem volt pártkötődése, hanem a történészi munkásságával bizonyította a nemzeti elkötelezettségét, és feltárta azokat a globális hálózatokat, azoknak a működését, amelyek Magyarország kifosztásában évtizedeken keresztül részt vettek és ma is részt vesznek.

Dúró Dóra abban is reménykedik, hogy polgármesteri székeket is tudnak nyerni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×