eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Egy férfi átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Budagyöngye bölcsődében kialakított 21. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: Purger Tamás

Budapest: több kerületben is csak a végén dől el, ki lesz a polgármester – itt vannak kiélezett párharcok

A budapesti kerületekből lassabban csordogálnak az eredmények, de van, ahol már körvonalazódnak az erőviszonyok a polgármester-választáson.

Később újabb cikkben számolunk be kerületi állásokról.

Az egyik egyértelmű hely a IX. kerület, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben induló eddigi polgármester, Baranyi Krisztina 30 százalékos feldolgozottság mellett több mint 16 százalékos előnnyel vezet a kormánypárti kihívója, Gyurákovics Andrea előtt.

A XI. kerületben is maradhat a régi polgármester: a baloldali László Imre 47 százalékon áll, fideszes ellenfele, Király Nóra 3 százalékon 32 százalékos feldolgozottság mellett.

A XII. kerületben a visszavonuló Pokorni Zoltán utódja némi meglepetésre a Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely lehet, legalábbis nagyjából a szavazatok felénél 53-39-re vezet a fideszes Fonti Krisztina ellen.

A XIII. kerületben az örökös baloldali Tóth Józsefet ezúttal sem lehet megszorítani, 28 százalékos feldolgozottságnál már 77 százalék felett jár.

A XVI. és a XVII. kerület is kormánypárti marad, Kovács Péter, illetve Horváth Tamás is nagy fölénnyel vezet magas feldolgozottság mellett.

Pestszentlőrincen, Kispesten és Pestszenterzsébeten sem valószínű, hogy váltás jönne: nagy az előnye Szaniszló Sándornak, Gajda Péternek, illetve Szabados Ákosnak.

Érdekes a helyzet Csepelen, ahol a Fideszből kivált eddigi polgármester nagy fölénnyel vezet, sem az ellenzéki, sem a kormánypárti ellenfele nem tudott a közelébe sem jutni,.

Izgalmas lehet még a verseny Zuglóért, ahol Rózsa András (Momentum) és Borbély Ádám (Fidesz-KDNP) között alig egy százalék a különbség, de sok van még hátra a szavazólapokból.

Szintén szoros a mezőny a XXII. kerületben, ahol a regnáló kormánypárti polgármester, Karsay Ferenc és ellenzéki kihívója, Perlai Zoltán egy százalékon belül áll.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×