eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Video wall with small screens digital concept
Nyitókép: Vertigo3d/Getty Images

Választás 2024 – Nemzetközi szakértői küldöttség járt a közmédiánál

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), valamint a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) szakértői küldöttsége tett látogatást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában, hogy tájékozódjon a közmédia választási kampányidőszak alatti működéséről – tájékoztatott a vállalat Sajtó és Marketing Irodája.

Az EBESZ és az ODIHR szakértői küldöttsége Csehország és Ausztria után kedden Magyarországra látogatott, hogy megismerje a magyar közmédia hírközlési folyamatait, kiemelten a Közmédia Választási Iroda működését az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választások kampányidőszakában – tartalmazza a közlemény.

A közlés szerint az MTVA és a Dunamédia Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezetői a közmédia Kunigunda útján lévő gyártóbázisán fogadták a szakértői küldöttséget. A delegáltak részletes tájékoztatást kaptak a Közmédia Választási Iroda jogszabályi rendelkezések és a Közszolgálati Kódex előírásai szerint működő folyamatairól.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×