eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Nyitókép: Unsplash

Huszonhat macskát tartott egy panellakásban – állatkínzásért kell felelnie

A pécsi nő egészen embertelen körülmények között tartotta az állatokat, melyek közül sok el is pusztult.

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki panellakásában 26 macskát tartott brutális körülmények között - írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a nő egy pécsi, kertvárosi önkormányzati lakásban lakott, ahol 26 macskát tartott. A vádlott a lakásban embertelen körülmények között élt, emellett nem biztosította a macskák tartásához megfelelő körülményeket. A macskaürüléket nem takarította fel, nem gondoskodott arról, hogy a macskák ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot.

Mivel a macskákat bezárva tartotta, az állatok maguktól sem tudtak élelmet szerezni, ezért azok kórosan lesoványodtak.

A nő által tartott macskák folyamatosan különböző kórokozók, baktériumok fertőzéseinek voltak kitéve.

Mivel a nő évek óta nem fizetett lakbért, közüzemi szolgáltatások sem voltak a lakásban, ezért 2023 májusában elrendelték a lakás kiürítést, amikor a vádlott által tartott 26 macskát elszállították. A macskák közül 11 az elszállítást követően - a vádlott által indokolatlanul alkalmazott bánásmód következtében legyengült immunrendszerük miatt - elpusztult.

Az ügyészség a nőt állatkínzás bűntettével vádolja.

Weboldalán a kiürítéskor készített fotókat is közzétett az ügyészség, ezek megtekintése csak erős idegzetűeknek és gyomrúaknak ajánlott.

Címlapról ajánljuk
Számkivetett lett a Putyin mellett kampányoló orosz sportlegenda, most az adóhatóság is üldözi

Számkivetett lett a Putyin mellett kampányoló orosz sportlegenda, most az adóhatóság is üldözi

Oroszországban rájár a rúd a rúdugrólegenda Jelena Iszinbajevára. Az egykori világsztár sportoló szinte mérhetetlen mennyiségű vb-aranyat gyűjtött két olimpiai elsősége mellé – például a 2004-es budapestit. A múltban Vlagyimir Putyin elnök mellett kampányolt, az ukrajnai háború után viszont külföldre menekült, otthon árulónak tartják. Most az orosz hatóságok találtak nála adótartozást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.27. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, a párt EP és fővárosi listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×