eur:
387.65
usd:
357.33
bux:
68407.58
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pexels

Kabát, pulóver és néha még esernyő is kell, de már a napszemüveget is elővehetjük - időjárás-jelentés

Sok felhő lesz az égen, amelyekből és elszórtan még eső is eshet. Ráadásul az évszakhoz képest még hűvösebb is lesz.

A gomolyfelhők lassan ellaposodnak, összeesnek, a csapadékgócok száma fokozatosan csökken. Vasárnap már több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte mindenhol, a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap. Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan - nagyobb számban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában - valószínű eső, zápor, néhol zivatar.

Záporoktól, zivataroktól függetlenül ma Sopronnál és a Fertőnél, vasárnap már az Nyugat- és Észak-Dunántúl más részein és az északkeleti tájakon is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 16 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb idő.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Hogy lehet osztrák állampapírt venni magyarként? Utánajártunk

Hogy lehet osztrák állampapírt venni magyarként? Utánajártunk

Az állampapír-portfólió diverzifikálása érdekében nem ördögtől való dolog azon gondolkodni, hogy vajon magyarként lehet-e szomszédos országokban eurós állampapírt vásárolni. A jó hír az, hogy az osztrákoknál már lehet, ráadásul a kincstári számlán minden költségmentes. Nehezítő körülmény, hogy elektronikus személyi kiváltása szükséges, de a Portfolio kérdésére az osztrák kincstár elárulta: már vizsgálják ennek a feltételnek a módosítását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×