eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
traktor
Nyitókép: Pixabay

Figyelmeztetés: veszélyes járművek bukkannak fel a hazai utakon

Tavasszal megsokszorozódik a közutakon a traktorok száma, hiszen a vetési munkálatok még tartanak.

Számos feltétele van annak, hogy egy traktor közlekedhessen a közutakon, és tavasszal megsokszorozódnak az ilyen esetek, ugyanis még tart a tavaszi vetés – írja cikkében az Agrárszektor. Ez persze bosszúságot is okozhat a sofőröknek, de persze a traktoroknak is el kell jutniuk egyik helyről a másikra.

A rendőrség honlapjáról megtudott információk szerint ahhoz, hogy a közúton haladhasson traktor, rendelkeznie kell

  • hatósági jelzéssel,
  • állandó vagy ideiglenes rendszámmal,
  • forgalmi, vagy ideiglenes forgalmi engedéllyel,
  • kötelező gépjármű felelősségbiztosítással.

Azokon a járműveken, amelyek képesek 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni, három betűből és három számból álló rendszámnak kell lennie, valamint érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes biztosítással is rendelkeznie kell. Ezek a gépek közúton maximum 40 km/óra sebességgel közlekedhetnek és kifogástalan műszaki állapotban kell lenniük. Azok a gépek, amelyek a 25 km/óra sebességnél lassabban haladnak, és amelyek rendszeresen használják a közúthálózatot, piros színű rendszámmal kell, hogy rendelkezzenek, kiegészítve érvényes forgalmival és érvényes biztosítással.

A rakományt emellett úgy kell elhelyezni a járműveken, hogy az a vezetőt ne zavarja a szabad kilátásban, valamint a forgalomban résztvevő többi közlekedőt ne veszélyeztesse. Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a rakomány rögzítésére, letakarására, és a közútra történő felhajtás előtt az adapterek leszerelésére is.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×