eur:
385.27
usd:
354.76
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Unsplash

Pár másodpercen belül több veszélyes manővert és egy tömegkarambolt is felvett a kamera

Még márciusban készítette a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kamerája az M1-es autópályán az elővigyázatlan cikázókat, majd pedig a hatos ütközést.

Rég nem került a MKIF Zrt. birtokába olyan eseménydús felvétel, mint amit az M1-esen található kamera rögzített - írja Facebook-bejegyzésében a vállalat.

A videó elején egy szabályosan közlekedő sárga kamion látható, a mellette lévő sávban pedig érkezik egy fehér furgon takarásában egy személyautó. Az autó hirtelen a kamion elé rántott a kormányt, csupán centiken múlt az ütközés.

Pár másodpercre rá hasonló manőver látható egy fekete személyautótól is, amelyiknek a sofőrje feltehetően nem nézett oldalra vagy a tükörbe sávváltás előtt.

Az eseménysorozat harmadik állomása, mint azt a bejegyzésben is írják, a követési távolság és a figyelem hiányának szép példája: egy sötét színű személyautó érkezik a belső sávban, mögötte egy terepjáró. Megáll a pálya, fékezni kell, de a terepjáró sofőrje nem kezd időben fékezni és belemegy az előtte lévő autóba. Emiatt a mögöttük érkezők is a fékbe taposnak és máris 6 autó koccan a belső sávban. Hozzáteszik: szerencsére senki sem sérült meg az ütközésben.

A videóhoz írt bejegyzésben a MKIF Zrt. hangsúlyozza, hogy a haladási sebességet mindig a körülményeknek megfelelően kell megválasztani, tartani kell az előírt követési távolságot és csak a vezetésre szabad koncentrálni a saját és mások testi épsége érdekében.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×