eur:
390.6
usd:
364.29
bux:
68367.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az ország jövőjét emlegette Dobrev Klára a DK a kampánynyitóján

Az ország jövője szempontjából meghatározó, önmagán túlmutató jelentőséget tulajdonítottak a felszólalók a közelgő önkormányzati és európai parlamenti választásoknak a DK, a Párbeszéd és az MSZP közös kampánynyitó rendezvényén vasárnap Budapesten.

A eseményen Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, hogy június 9-én a választók ítéletet mondanak az Orbán-rendszerről és Orbán Viktor miniszterelnök kormányzásáról is.

Ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor "előrehozott választásokért indulunk harcba és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket" - fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte a választóktól, hogy június 9-én támogassák a szabad önkormányzatokat és az európai Magyarországot. A szabad önkormányzatok ma a köztársasági gondolat és az európai Magyarország hídfőállásai - jelentette ki.

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte a választóktól, hogy június 9-én támogassák a szabad önkormányzatokat és az európai Magyarországot. A szabad önkormányzatok ma a köztársasági gondolat és az európai Magyarország hídfőállásai - jelentette ki. Őrizzük meg ezeket a hídfőállásokat, építsünk rájuk, hogy a következő években az egész hazánkat vissza tudjuk foglalni - fogalmazott.

Elmondta, Budapest köztársaság és az is marad, a főváros akkor tud fejlődni, ha megőrzik szabadnak és ezt a szabadságot június 9-én megerősítik a választók.

Nem fogják engedni, hogy a Fidesz visszaszerezze Budapestet, sem hogyha fehér lovon jön, mint Horthy Miklós, "a bűnös várost megregulázni", sem akkor, ha trójai falóval küldik azt, "akinek annak idején nem engedték meg, hogy Budapestet szolgálja, most kifejezetten küldik a nyakunkba" - fogalmazott, megjegyezve: "nem dőlünk be, ócska trükk".

Kitért arra, hogy a zöldek és a szociáldemokraták egymás legszorosabb szövetségesei, mert mindannyian az igazságosságot szolgálják.

Beszélt arról, hogy büszke az elmúlt ötéves szolgálatra, amit főpolgármesterként egy csapat élén teljesített. Azt csináljuk, amit mondunk, és azt mondjuk, amit gondolunk - írta le politikájukat, jelezve, borzasztó nehéz volt az elmúlt öt év, de a főváros a válságot úgy élte túl, hogy erősebb közszolgáltatásokkal és megbecsült munkavállalókkal jött ki belőle.

Tüttő Kata

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje elmondta, az ellenzéki pártok mutattak egy másik, egy zöld baloldali utat a településeknek, most az dolguk, hogy mutassanak egy másik utat Magyarországnak. Közölte, a három párt nem házasságot, hanem szövetséget kötött, és nem boldogságra, hanem kormányváltásra szövetkeztek.

Beszélt arról is, hogy több feladata lesz az EP-ben: tenni akar a nők helyzetének javításáért, barátokat akar szerezni Magyarországnak, tenni akar a szociáldemokrácia megerősítésért. Közölte, nem több Brüsszelre, hanem erősebb helyi közösségekre van szükség, és haza kell hozni az uniós forrásokat.

Az EU is itt volt

Nicolas Schmit, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére angolul elmondott beszédében kijelentette, hogy a tét még soha nem volt ilyen nagy európai választások előtt. Egy jobboldali Európa, amelyet a szélsőjobboldal tart fogva, vagy egy progresszív Európa, amelyet a szociáldemokraták vezetnek - állította szembe. Ez a legfontosabb kérdés ezen az európai választáson - szögezte le az uniós biztos.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hangsúlyozta, egyedülálló választás előtt állnak, mert a magyar önkormányzatok és egész Európa sorsát befolyásolhatják a szavazatukkal. Ha ez jól sikerül, akkor az országnak is új irányt szabhatnak - tette hozzá.

Az eseményen egyenként szólították a színpadra a három párt polgármester-jelöltjeit.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×