eur:
394.34
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Magyar András
Nyitókép: Magyar András/Facebook

Az MSZP-ből "igazoltak" polgármesterjelöltet a kormánypártok Dunaújvárosban

A 2021-es ellenzéki előválasztásig Magyar András még a helyi MSZP-szervezet elnöke volt, ma már "integratív személyiség" a Fidesz-KDNP szerint.

Az MSZP egykori helyi politikusa dunaújvárosi alapszervezeti exelnöke, Magyar András lesz a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) és a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje Dunaújvárosban.

„Célunk, hogy Dunaújváros öt elvesztegetett év után újra a siker és a fejlődés útjára álljon” – írta az indulását bejelentő Magyar a Facebookján, melyhez a térség fideszes országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos is gratulált, és „integratív személyiségnek” nevezte az átigazolt politikust, aki „egyaránt meg tudja szólítani a különböző politikai nézetű városlakókat”. Mindezt a 24.hu vette észre.

2019 októberében az egykori jobbikos országgyűlési képviselőt, Pintér Tamást az ellenzéki összefogás jelöltjeként elsöprő többséggel választották polgármesterré a hagyományosan baloldali iparvárosban. Idén nyáron ő is elindul majd a Rajta Újváros! Egyesület színeiben.

Magyar András 2021-ben volt kénytelen távozni az MSZP-ből, miután a 2021-es ellenzéki előválasztás után lehülyegyerekezte és lesenkizte az összellenzéki jelöltet, Kálló Gergelyt.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×