eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Judit igazságügy-miniszter és férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezetője
Nyitókép: Forrás: Facebook

Kiderült, mi áll a Varga Judit és volt férje veszekedéséről szóló rendőri jelentésben

A korábbi igazságügyi miniszter és akkori férje 2020-as veszekedéséről készült rendőri jelentés részleteit nyilvánosságra hozta a hvg.hu. A jelentés szerint a miniszter asszony "láthatóan félt", ezért kérte a rendőri védelmet, ami nélkül "kiszolgálatott helyzetbe került volna" Magyar Péterrel szemben.

Nyilvánosságra hozta a hvg.hu annak a rendőri jelentésnek a részleteit, amely Varga Judit akkori igazságügyi miniszter és férje veszekedéséről készült. Az azóta már elvált házaspár konfliktusa azért került az előtérbe, mert Magyar Péter vasárnap a Facebookon arról írt, hogy megkereste egy oknyomozó újságíró, és egy rendőri jelentést mutatott a 2020. december 29-én történt családi vitájukról. A Diákhitel Központ egykori vezetője azt állította, hogy "a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll", és azt kérte, hogy a rendőrség vizsgálja ki, hogyan kerülhetett ki a sajtóhoz a dokumentum. Később kiderült, az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

A volt férje bejegyzése után Varga Judit, aki a közéletből történt február eleji visszavonulása óta nem posztolt a közösségi oldalain, a párkapcsolati erőszakról tett ki bejegyzést a Facebook-oldalán. Egy két évvel ezelőtti kisfilmet osztott meg, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet készítette a verbális és lelki bántalmazásról, és ezt tette hozzá: „Mindig van kiút.”

Közben azt is nyilvánosságra hozta Magyar Péter, hogy Dezső András, a hvg.hu újságírója kereste meg a rendőri jelentéssel, és a portál hétfő este részleteket közölt a dokumentumból. Előtte azonban azt is ismertette, hogy az újságíró három órán át beszélt a most politikai karrierbe kezdő jogásszal az ominózus veszekedésről, de végül Magyar Péter letiltotta az ott elhangzottak közlését.

Ezek után a portál a rendőri jelentést ismertette, és állítása szerint a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy valóban akkor készült, amikor az események történtek.

A lap szerint a jelentésben a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának. A cikk szerint a rendőr úgy érzékelte, a miniszter láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. A rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket – áll a cikkben. Jelentése szerint a miniszter azt mondta a férjének: „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálta megakadályozni.

A hvg.hu azt írja, a jelentés szerint Magyar Péter azt kiabálta, hogy a felesége nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket, akik egyébként nem voltak ekkor a helyszínen. A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.”

A rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyar Pétert, hogy engedje el Vargát – írja a lap –, mire a férfi vele kezdett veszekedni, és az utcán is folytatódott a vita.

A házaspár a gyerekeiért ment, Varga Judit a rendőrautóval, Magyar Péter pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Az ingatlanba, ahol a házaspár gyermekei tartózkodtak, a Varga Judit védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be, aki végül két gyerekével rendőrautóval távozott órákkal később Miskolcra.

A hvg.hu állítása szerint a jelentés nem ír tettlegességről, és a lap ismeretei szerint az ügyben nem is indult eljárás, noha a rendőr jelentése szerint Magyar Péter „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

A hvg.hu oldalon megjelent jelentésrészletek után Magyar Péter a Facebook-oldalán közölte, hogy szerinte a közléssel az újságíró bűncselekményt követett, el, de aztán további részleteket osztott meg a veszekedésről. Az állítja, hogy azon a napon Varga Judit közölte, hogy elviszi a gyerekeiket vidékre, és Magyar Péter ebbe nem egyezett bele. Ebből heves szóváltás alakult ki közöttük, de a volt felesége továbbra is kitartott amellett, hogy elviszi a gyerekeket, és akkor sarkon fordult és "teljesen szürreális módon elkezdett a szuterénben lévő szoba ablakán kifelé csomagokat hajigálni és kimászni az akkor ott megjelenő testőr karjaiba". Állítása szerint nem akadályozta abban, hogy kimenjen a lakásból, és szerinte egy előre megrendezett színjátékról van szó, mert a testőrök korábban nem mentek fel az utcáról a házukhoz.

A HVG újságírója, Dezső András megírja, hogy a rendőri jelentésről megkérdezte Varga Judit volt férjét, aki előszor nyilatkozott is neki, majd letiltotta az interjút. Viszont az ügyről szóló Facebook-bejegyzésében lepropagandistázta Dezsőt, aki nem tudta megírni a cikkében, hogy a volt férj hogy emlékszik a dolgokra, hiszen maga az érintett tiltotta le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×