eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kúrián 2014. július 1-jén. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben a Kúria harmadfokon egy évre változtatta Hunvald György börtönbüntetését.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Újra polgármester lenne a börtönt is megjárt politikus

Hunvald György volt polgármester lesz a DK-s Niedermüller Péter egyik kihívója a júniusi önkormányzati választáson a VII. kerületben.

Hunvald György kiemelte, hogy az elmúlt években Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak voltak a fontosak. “Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon.”

Lokálpatrióták Erzsébet Városért Egyesület azért alakult, hogy visszaadja az ÖN-KORMÁNYZÁS valódi jelentését. Helyben élő, a kerületet, az utcákat, a házakat ismerő képviselőknek kell képviselni a lakókat, mert pártok jelöltjei – akik nem is a kerületben laknak – mind megbuktak - áll egy közleményben.

"Eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhatok

és a csapatom valódi közösségi szemlélettel és tapasztalattal rendelkezik, így képesek a kerület valós problémáira koncentrálni és hatékony megoldásokat kínálni azokra." - mondta az exszocialista politikus.

Mint azt korábban megírtuk, Hunvald Görgy ellen évekig folyt eljárás ellene, csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel is megvádolták. A perújrafelvétel után a bíróság 2023-ban jogerősen kimondta az ártatlanságát.

Hunvald György közben elvégezte a jogi egyetemet, ügyvéd lett, de most újra politikai pályára lépne.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×