eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kúrián 2014. július 1-jén. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben a Kúria harmadfokon egy évre változtatta Hunvald György börtönbüntetését.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Újra polgármester lenne a börtönt is megjárt politikus

Hunvald György volt polgármester lesz a DK-s Niedermüller Péter egyik kihívója a júniusi önkormányzati választáson a VII. kerületben.

Hunvald György kiemelte, hogy az elmúlt években Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak voltak a fontosak. “Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon.”

Lokálpatrióták Erzsébet Városért Egyesület azért alakult, hogy visszaadja az ÖN-KORMÁNYZÁS valódi jelentését. Helyben élő, a kerületet, az utcákat, a házakat ismerő képviselőknek kell képviselni a lakókat, mert pártok jelöltjei – akik nem is a kerületben laknak – mind megbuktak - áll egy közleményben.

"Eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhatok

és a csapatom valódi közösségi szemlélettel és tapasztalattal rendelkezik, így képesek a kerület valós problémáira koncentrálni és hatékony megoldásokat kínálni azokra." - mondta az exszocialista politikus.

Mint azt korábban megírtuk, Hunvald Görgy ellen évekig folyt eljárás ellene, csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel is megvádolták. A perújrafelvétel után a bíróság 2023-ban jogerősen kimondta az ártatlanságát.

Hunvald György közben elvégezte a jogi egyetemet, ügyvéd lett, de most újra politikai pályára lépne.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×