eur:
395.17
usd:
368.09
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásának szünetében a Kúria folyosóján 2014. július 1-jén. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben a Kúria harmadfokon egy évre változtatta Hunvald György börtönbüntetését.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Hunvald György "átállt a másik oldalra"

Ügyvéd lett az egykori erzsébetvárosi polgármester. Ez azért érdekes, mert az ügyészség 100 milliós csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezelés is megvádolta. Idén mentették fel.

Három évet volt börtönben Hunvald Görgy, korábbi fővárosi baloldali politikus. Évekig folyt eljárás ellene, csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel is megvádolták. A perújrafelvétel után a bíróság 2023-ban jogerősen kimondta az ártatlanságát.

A politikus ellen még 2009-ben kezdtek el nyomozni ami azért érdekes, mert 2002-től Erzsébetváros szocialista polgármester volt.

Hunvald György közben elvégezte a jogi egyetemet, ügyvéd lett. Hétfőn lesz az első olyan tárgyalása, ahol nem a vádlottak padján foglal helyet, hanem az ügyvédeknek fenntartott székben - írja a Facebook alapján az acnews.hu.

"Hétfőn már megyek életem első olyan tárgyalására, ahol azon az oldalon fogok ülni, ahol mindig is szerettem volna” – írta ki a Facebook oldalára. Cikkünk írásakor már csaknem ezer támogató lájkot kapott.

Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×