eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásának szünetében a Kúria folyosóján 2014. július 1-jén. Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben a Kúria harmadfokon egy évre változtatta Hunvald György börtönbüntetését.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Hunvald György "átállt a másik oldalra"

Ügyvéd lett az egykori erzsébetvárosi polgármester. Ez azért érdekes, mert az ügyészség 100 milliós csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezelés is megvádolta. Idén mentették fel.

Három évet volt börtönben Hunvald Görgy, korábbi fővárosi baloldali politikus. Évekig folyt eljárás ellene, csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel is megvádolták. A perújrafelvétel után a bíróság 2023-ban jogerősen kimondta az ártatlanságát.

A politikus ellen még 2009-ben kezdtek el nyomozni ami azért érdekes, mert 2002-től Erzsébetváros szocialista polgármester volt.

Hunvald György közben elvégezte a jogi egyetemet, ügyvéd lett. Hétfőn lesz az első olyan tárgyalása, ahol nem a vádlottak padján foglal helyet, hanem az ügyvédeknek fenntartott székben - írja a Facebook alapján az acnews.hu.

"Hétfőn már megyek életem első olyan tárgyalására, ahol azon az oldalon fogok ülni, ahol mindig is szerettem volna” – írta ki a Facebook oldalára. Cikkünk írásakor már csaknem ezer támogató lájkot kapott.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×