eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszédet mond a balatonboglári Xantus János Gömbkilátónál tartott sajtótájékoztatón 2020. november 6-án. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal meghirdetett pályázatán az 1950-es években épült kilátó nyerte meg az év kilátója címet.
Nyitókép: MTI/Varga György

Tévútra mehetett a chipsadó egy része - Révész Máriusz bejelentést tett

Megtévesztő levelet küldtek cégeknek a népegészségügyi termékadó felajánlásával kapcsolatban - közölte az aktív Magyarországért felelős államtitkár szombaton.

Révész Máriusz tájékoztatása szerint a magyarországi cégek 2023 augusztusától ajánlhatják fel a népegészségügyi termékadó (NETA) 10 százalékát a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárságának aktív és egészséges életmódot ösztönző programjaira.

A források megfelelő felhasználása, az átláthatóság és a szakmai hitelesség érdekében a szabadidősport és az egészségügy köztiszteletben álló szakembereiből felállt Netabölcsek Tanácsa minden támogatást véleményez, jóváhagy - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: az elmúlt napokban több cég jelezte, hogy egy ezzel a gyakorlattal ellentétes tartalmú levelet kapott a Nemzetközi Teqball Szövetségtől. Ebben a levélben azt a látszatot keltik, hogy ha a cégek a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszternek küldenek egy nyilatkozatot, akkor a támogatásukat a teqball sportág fejlesztésére fordítják.

A levélről a miniszter, az aktív Magyarországért felelős államtitkár és a Magyar Teqball Szövetség sem tudott.

Révész Máriusz felhívta a figyelmet arra, hogy a levél tartalma nem felel meg a valóságnak, a NETA-programban kizárólag a tanács álláspontja alapján elismert kezdeményezés kaphat támogatást.

Közölte, hogy a sportszövetség nem nyújtott be szakmai programot, így ilyen javaslat nem volt a Netabölcsek Tanácsa előtt.

A tanács eddig olyan programokról rendelkezett, mint a háziorvosok továbbképzését magába foglaló Mozgás receptre!, a gyerekek és fiatalkorúak okostelefon-függőségén segíteni vágyó Mozdulj a netről a valóságra!, vagy a mozgás újrakezdését támogató Mozdulnék elnevezésű projektek - ismertette.

A valódi NETA-programokról az aktivmagyarorszag.neta.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×