eur:
394.94
usd:
371.75
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Jelentős amerikai küldöttség érkezik az országba vasárnap

A kétpárti kongresszusi delegáció a NATO-t és Magyarországot érintő stratégiai kérdésekről fog tárgyalni.

A látogatásra valószínűleg azzal összefüggésben kerül sor, hogy Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, amely még nem hagyta jóvá Svédország csatlakozását - írja a Reuters alapján a Portfolio.

Az országgyűlés február 26-án ül össze először, nyugati számítások szerint akkor szavazhatnak a ratifikációról is. Pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége azt írta:

"Február 18-án, vasárnap az Egyesült Államok szenátorainak kétpárti küldöttsége Magyarországra utazik, egy a NATO és Magyarország előtt álló stratégiai kérdésekre összpontosító misszióban".

David Pressman nagykövet korábban kijelentette, Svédország NATO-csatlakozása olyan kérdés, amely az Egyesült Államok nemzetbiztonságát és szövetségi rendszerének biztonságát is közvetlenül érinti.

A szenátori küldöttség tagja lesz a Szenátus NATO Megfigyelő Csoportjának két társelnöke, Jeanne Shaheen és Thom Tillis, valamint a Külügyi Bizottság két tagja, Chris Murphy és Chris Van Hollen.

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal és a magyar részvénypiaccal, előadónk lesz Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×