eur:
393.24
usd:
369.43
bux:
66115.42
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Sorban hajtottak el az autósok a balesetezett kocsi mellett - videó

A MKIF Zrt. által közzétett felvétel tanulságos abból a szempontból, hogy mennyien nem veszik komolyan a segítségnyújtás elmulasztását.

Január elején akart a balesetet szenvedett autós lehajtani az M85-ös gyorsforgalmi útról, de túlkormányozta a járművet és árokba hajtott - számol be az esetről Facebook-posztjában a MKIF Zrt. Hozzáteszik, szerencsére az autó a kerekeire érkezett, borulás nélkül.

Mint írják, ez még önmagában egy bagatell eset, ám az már annál kevésbé, hogy mennyien hajtanak el lassítás nélkül a baleset mellett, ami segítségnyújtás elmulasztása. Az útfenntartó vállalat hangsúlyozza: a törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelik, mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. A saját testi épségünket vagy életünket ne kockáztassuk, mert sokszor nagyobb baj lehet belőle, mint a már megtörtént eset. Ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb úton-módon közelítsük meg a segítségre szorulókat!

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Izrael visszacsap, de Joe Biden a választások előtt nem akar újabb konfliktust

Szakértő: Izrael visszacsap, de Joe Biden a választások előtt nem akar újabb konfliktust

Biztosan lesz izraeli válaszcsapás – mondta az InfoRádió GeoTrendek című műsorában László Dávid, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzője, külpolitikai újságíró. Szerinte azonban nyílt háború nem várható a két ország között, az újraválasztására készülődő Joe Biden amerikai elnök ugyanis ezt nem támogatná.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×