eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: police.hu

Hárommilliárd forint sem volt elég a horrorkaravánok megállításához

Nyolcezer bírság sem állítja meg a főként román és török szabálytalankodókat, akiknek a sofőrönként 1-2-3 milliós büntetés is belefér a veszélyes magyarországi átutazásba.

Havonta többször jönnek hírek a horrorkaravánok elfogásáról, időnként milliós bírságokról szólnak a rendőrsági hírek, ennek ellenére nem csökken a több közlekedőt veszélyeztető külföldiek autómentők száma az útjainkon.

A vezess.hu kikérte az Építési és Közlekedési Minisztériumtól az elmúlt két év ellenőrzési adatait, és kiderült, a kiszabott bírság összege meghaladta a hárommilliárd forintot. A hatóság ellenőrei közlekedési szabálytalanság és közlekedésbiztonsági, műszaki hiányosság miatt 2023-ban 8100, 2022-ben 8083 alkalommal bírságoltak. 2017-ben még ezer és kétezer között volt az egy év alatt feltárt szabálytalanságok, és a kiszabott bírságok száma.

Tavaly a legtöbbször román rendszámú járművek akadtak fenn a hálón, 3215 esetben követtek el jogsértést a minisztérium adatai szerint. A török honosságú járművek esetében 1110, a lengyel járműveknél 980, a bolgárok esetében 453, az ukrán járműveknél 357 jogsértést állapítottak meg. A magyar rendszámmal ellátott járművek 28 esetben követtek el szabálytalanságot.

A számok azt mutatják tehát, hogy a bírságokkal nem állíthatók a horrorkaravánok, mert az 1-2-3 millió forintnyi bírság Magyarországon a legtöbbször belefér a használtan vett, majd odahaza továbbértékesített járművek profitjába.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×