eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: police.hu

Hárommilliárd forint sem volt elég a horrorkaravánok megállításához

Nyolcezer bírság sem állítja meg a főként román és török szabálytalankodókat, akiknek a sofőrönként 1-2-3 milliós büntetés is belefér a veszélyes magyarországi átutazásba.

Havonta többször jönnek hírek a horrorkaravánok elfogásáról, időnként milliós bírságokról szólnak a rendőrsági hírek, ennek ellenére nem csökken a több közlekedőt veszélyeztető külföldiek autómentők száma az útjainkon.

A vezess.hu kikérte az Építési és Közlekedési Minisztériumtól az elmúlt két év ellenőrzési adatait, és kiderült, a kiszabott bírság összege meghaladta a hárommilliárd forintot. A hatóság ellenőrei közlekedési szabálytalanság és közlekedésbiztonsági, műszaki hiányosság miatt 2023-ban 8100, 2022-ben 8083 alkalommal bírságoltak. 2017-ben még ezer és kétezer között volt az egy év alatt feltárt szabálytalanságok, és a kiszabott bírságok száma.

Tavaly a legtöbbször román rendszámú járművek akadtak fenn a hálón, 3215 esetben követtek el jogsértést a minisztérium adatai szerint. A török honosságú járművek esetében 1110, a lengyel járműveknél 980, a bolgárok esetében 453, az ukrán járműveknél 357 jogsértést állapítottak meg. A magyar rendszámmal ellátott járművek 28 esetben követtek el szabálytalanságot.

A számok azt mutatják tehát, hogy a bírságokkal nem állíthatók a horrorkaravánok, mert az 1-2-3 millió forintnyi bírság Magyarországon a legtöbbször belefér a használtan vett, majd odahaza továbbértékesített járművek profitjába.

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×