eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: e-arveres.mnv.hu

A köztársasági elnöknek szánták, most egész más lesz belőle

A kikiáltási ár felett, több mint 736 millió forintért érkezett vételi ajánlat a svábhegyi nővérszálló egykori épületére, amelyet nyilvános árverésen hirdetett meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.

Csaknem tíz százalékkal a kikiáltási ár feletti ajánlattal zárult a svábhegyi nővérszálló épületére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő E-árverés oldalán kiírt nyilvános licit, aminek révén a 676 millió 260 ezer forintos áron meghirdetett ingatlanért végül 60 millió forinttal többet, 736 millió 260 ezer forintot kaphat az állam . írja a vg.hu.

Az 1935-ben szállodának épült, később kórházként, majd nővérszállóként hasznosított, XII. kerület, Mátyás király út 31. alatt található ingatlan közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával. Ha Sólyom László úgy dönt, felújították volna, és akkor ebbe az épületbe költözött volna a hajdani államfő is.

A város egyik legértékesebb részén, a Svábhegyen jó ideje pusztuló, különleges épület papíron már többféle funkciót kapott az elmúlt években, 2017-ben egy meg nem nevezett állami hivatal lehetséges helyszíneként került be a hírekbe. Végül kihasználatlan maradt, és tovább pusztult a különösen értékes hegyvidéki területen.

Legutóbb 2014-ben írtak ki, nem is először licitet a svábhegyi ingatlanra, de vevő nem akadt a már akkor is rendkívül lepusztult épületre.

A szállóépület hasznos alapterülete több mint 1,2 ezer négyzetméter, és 5,5 ezer négyzetméteres telken áll, amely akár osztható is, a teljes ingatlan jelenlegi forgalmi értéke pedig a meghirdetésekor 751,4 millió forint volt.

A licit február elsején zárult, a legnagyobb összegű vételi ajánlatot tevő kiléte nem ismert.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×