eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: e-arveres.mnv.hu

A köztársasági elnöknek szánták, most egész más lesz belőle

A kikiáltási ár felett, több mint 736 millió forintért érkezett vételi ajánlat a svábhegyi nővérszálló egykori épületére, amelyet nyilvános árverésen hirdetett meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.

Csaknem tíz százalékkal a kikiáltási ár feletti ajánlattal zárult a svábhegyi nővérszálló épületére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő E-árverés oldalán kiírt nyilvános licit, aminek révén a 676 millió 260 ezer forintos áron meghirdetett ingatlanért végül 60 millió forinttal többet, 736 millió 260 ezer forintot kaphat az állam . írja a vg.hu.

Az 1935-ben szállodának épült, később kórházként, majd nővérszállóként hasznosított, XII. kerület, Mátyás király út 31. alatt található ingatlan közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával. Ha Sólyom László úgy dönt, felújították volna, és akkor ebbe az épületbe költözött volna a hajdani államfő is.

A város egyik legértékesebb részén, a Svábhegyen jó ideje pusztuló, különleges épület papíron már többféle funkciót kapott az elmúlt években, 2017-ben egy meg nem nevezett állami hivatal lehetséges helyszíneként került be a hírekbe. Végül kihasználatlan maradt, és tovább pusztult a különösen értékes hegyvidéki területen.

Legutóbb 2014-ben írtak ki, nem is először licitet a svábhegyi ingatlanra, de vevő nem akadt a már akkor is rendkívül lepusztult épületre.

A szállóépület hasznos alapterülete több mint 1,2 ezer négyzetméter, és 5,5 ezer négyzetméteres telken áll, amely akár osztható is, a teljes ingatlan jelenlegi forgalmi értéke pedig a meghirdetésekor 751,4 millió forint volt.

A licit február elsején zárult, a legnagyobb összegű vételi ajánlatot tevő kiléte nem ismert.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×