eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Sió-csatorna megnyitott balatonkiliti duzzasztógátja Siófokon 2023. december 29-én. A sok csapadék következtében december eleje óta 19 centiméternyit emelkedett a Balaton vízszintje. A tó magas vízállását vízleeresztéssel csökkentik a Dunába torkolló Sió-csatorna megnyitásával.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fordulat a Balatonon

Egy hónap után egy centiméternyit csökkent a Balaton átlagos vízállása.

A tó vízszintje a december vége óta tartó vízeresztés ellenére egy hónapon át tartotta magát a magasnak számító 126 centiméteren, ami csütörtökre 125 centire csökkent. A téli szabályozási vízszint-maximum 110 centi – a siófoki vízmércéhez viszonyítva – írja a hirbalaton.hu.

Bár megszűnt a Sió-csatorna északi szakaszán a belvízvédelmi készültség, továbbra is csak visszafogottan zajlik a vízeresztés a Sió-zsilipen – derül ki a vizugy.hu friss adataiból.

A tó vizének hőmérséklete lassan emelkedik, pénteken Siófoknál 5,1 Celsius-fokot mértek. Az erős, viharos déli, délnyugati szél most az északi partokon okozhat magasabb vízállást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×