eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Old flight information display system. Split-flap (or just flap) display. Often used as a public transport timetable in airports or railway stations. Moscow, Budapest, Bucharest.
Nyitókép: Cylonphoto/Getty Images

Figyelmeztet a Budapest Airport: van, ami nem eladó

Elveszett csomagok két euróért – átverés terjed a Facebookon, tisztázza a helyzetet a társaság.

A Budapest Airport raktárai megteltek az utasok által repülőtéren hagyott és nem keresett csomagjaival, ezért a társaság ezeket kiárusítja tartalmukkal együtt. Két euró megfizetése ellenében most bárki hozzájuthat mások személyes értékeihez, és elviheti a bőröndöket – derül ki egy a Facebookon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég arculati elemeit tükröző oldalon olvasható, amelyen nyitott bőröndökkel és bennük lévő, megszerezhető laptopokkal, fényképezőgépekkel és egyéb értékekkel illusztrálják a lehetőséget.

Az elmúlt időszakban sajnos megszaporodott a Budapest Airport nevével visszaélő oldalak száma – közölte az Index kérdésére a társaság kommunikációs osztálya.

A Budapest Airport az utasokat közvetlenül is óvatosságra inti a közösségi médiában felbukkanó hamis profillal közzétett oldalak, adathalász üzenetek miatt, illetve a problémásnak ítélt oldalon kommentekben is szoktak figyelmeztető jelzéseket adni az odatévedő olvasók számára.

Csalásra utaló jel lehet:

  • A Budapest Airport vállalati kommunikációs hangnemétől idegen szöveg megfogalmazása.
  • A megjelenő helyesírási hibák, illetve a szövegben halmozódó központozás (pl. sok felkiáltójel).
  • A magyar nyelvtől idegen megfogalmazás, nyilvánvaló nyelvtani hibák.
  • A szövegben elhelyezett linkek struktúrája, amely eltér az érintett szervezet hivatalos oldalától (pl. bud.hu helyett budairport.prize).

A szövegben esetenként a felhasználó bankkártyaadatait, esetleg jelszavát vagy más szenzitív adatát kérik. A Budapest Airport azonban soha, egyetlen nyereményjáték vagy promóció keretében sem kér ilyen adatokat.

A repülőtéren hagyott azonosított csomagokat a földi kiszolgálók kezelik, és próbálják mielőbb visszajuttatni azok jogos tulajdonosaihoz, a csaló oldal állításaival szemben tehát a Budapest Airportnak nincsenek ebből az okból következő raktárkapacitás-problémáik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×