eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Parkolóautomata Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Párizsi mintára változtatna a budapesti parkolási szabályokon Karácsony Gergely

A főpolgármester Facebook-oldalán a zöld rendszámos autók ingyenes parkolásának jogosságát kérdőjelezte meg.

Ahogy arról az Infostart beszámolt, Párizsban népszavazást tartottak arról, hogy a jövőben háromszoros parkolási díjat kell fizetniük a városi terepjáróknak. A referendumon, amelyen a szavazásra jogosultak 5,7 százaléka jelent meg, az 54,55 százalék arra voksolt, hogy a nagyobb környezeti terhelést jelentő SUV-k drágábban parkolhassanak.

A példa ragadós, már más országokban, például a németországi Hannoverben, de az ausztriai Grazban is fontolgatják hasonló terhek bevezetését.

A párizsi népszavazás eredménye után Karácsony Gergely is kedvet kapott a fővárosi parkolási szabályok újraszabására. A főpolgármester Facebook-posztjában azt veti fel, hogy érdemes lenne a fővárosiak véleményét is kikérni egy parkolási ügyben. Szerinte kifogásolható az, hogy ma Budapesten minden zöld rendszámos autó ingyen parkolhat, akkor is, ha nem is teljesen elektromos, ha egy normál autónál sokszorosan nagyobb a mérete vagy ha tulajdonosa nem is budapesti.

"Természetesen van logika abban, hogy a városra kevésbé ártalmas, zéró kibocsátású autók ingyen parkolhassanak. Na de abban, hogy a naponta ingázó, kamu zöld rendszámos autók még ingyen is foglalják a parkolóhelyeket, abban mi a logika?" – írja a városvezető.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×