eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Police.hu

Keményen büntették a rendőrök a buszsávot használó autósokat Budapesten

Kétnapos célzott ellenőrzésen 62 járművezetőre szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt a rendőrök.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében január 22-én és 26-án ismét ellenőrizték a buszsávok használatát.

A kétnapos ellenőrzés során 94 járművezetővel szemben intézkedtek a fővárosi rendőrök. Helyszíni bírságot 62 esetben szabtak ki buszsáv jogosulatlan használata, egy alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá két esetben lejárt műszaki érvényesség miatt büntettek - tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a megállás szabályainak megsértése miatt két esetben, buszsáv jogosulatlan használata miatt egy alkalommal tettek szabálysértési feljelentést.

Közigazgatási bírságot 15 esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása, továbbá egy-egy esetben tilos jelzés és a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt.

Közigazgatási eljárást egy alkalommal kezdeményeztek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt - ismertette a BRFK. Közölték azt is, hogy két járművezetőt ittas járművezetés miatt fogtak el, két másik sofőrt pedig engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő. Figyelmeztetésben négy járművezetőt részesítettek a buszsáv jogosulatlan használata, valamint a megállás szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt - írta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×