eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla a főváros IX. kerületében, a Liliom utcában 2023. március 20-án. Ettől a naptól 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben. Reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Támadt egy kiskapu: így lehet kijátszani az új parkolási bírságokat

Az objektív felelősség hatálya nem terjed ki a parkolási szabálysértésekre.

Számos belvárosi önkormányzat bevezette a kizárólagos lakossági parkolóhelyek intézményét, amikor este 6 és reggel 7 óra között a nem helyi lakosoknak tilos a megállás, még parkolójegy vásárlásával sem szerezhetnek jogot a várakozásra a helyi lakosoknak fenntartott helyeken. A Totalcar cikke szerint azonban maradt egy kiskapu, így elkerülhető a bírság ilyen esetekben.

A megállási és várakozási szabályok megsértése csak négy évig (2008–2012) tartozott az objektív felelősség hatálya alá, 2012 óta a tilosban parkolás csak akkor rizikós, ha kerékbilincset vagy "lopóautót" is használ az önkormányzati közterület-felügyelet a tilosban várakozók szankcionálására. Ezért ha valakit megbírságolnak a kizárólagos lakossági parkolóhelyek használatáért, és helyszíni bírságot talál a szélvédőjén, akkor ha nem fizeti be, akkor a közterület-felügyelet felszólítja, majd átadja az ügyet a rendőrségnek.

Ekkor a rendőrség levelet küld az autó üzembentartójának, hogy nevezze meg, ki vezette az autót a szabálysértés idején, de ha arra hivatkozással megtagadja a tanúvallomást, hogy azzal saját hozzátartozóját kellene megneveznie, és erre nem kötelezhető.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×