eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: MÁV-csoport/Facebook

A MÁV elégedett az új bérletrendszerrel

A minisztérium és a főpolgármesteri hivatal megállapodásának köszönhetően egy sokkal egyszerűbb, utasbarát bérletrendszer jön létre – mondta Hegyi Zsolt, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

"Volt korábban a főváros és az állam között több szerződés és egy bonyolult rendszer, amiben a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásáról és az ottani bérletekről állapodtak meg a felek, ezt valóban egy sokkal egyszerűbb és sokkal átláthatóbb rendszer fogja felváltani március elsejétől. Március elseje után a Pest vármegyebérletekkel és az országbérletekkel nemcsak a vonatokat, autóbuszokat és HÉV-eket lehet használni Budapest területén belül, hanem a BKK összes járművét, metrókat, villamosokat, trolibuszokat, buszokat egyaránt. A Pest vármegyebérletek ilyen értelemben egy nemzeti tarifaközösségi termékké válnak" − mondta Hegyi Zsolt az InfoRádióban.

A MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese hozzátette: akik vonatra, HÉV-re vagy Volánbuszra szállnak, azok számára nincsen változás, tehát ugyanúgy Budapest határán belül tudják használni ezeken a járatokon a Budapest-bérleteiket, de tudják használni a Pest vármegye- és országbérleteiket a budapesti végállomásig. A BKK-bérletek tekintetében nem lesz változás, aki eddig ezeket használta ezeket a járatokat, március elseje után ugyanúgy megteheti.

A kiegészítő jegyekkel kapcsolatban Hegyi Zsolt azt mondta, mindenki meg fogja találni a saját maga utazási szándékának megfelelő jegyet vagy bérletet.

A jegyek rendszere nem változik, aki egyszeri utazásra jegyet váltott, azt ugyanúgy fogja tudni megtenni ugyanott, ugyanannyiért, ugyanolyan formátumban, ahogy eddig tette.

Hozzátette: aki eddig például akár egy HÉV-re szállt föl, vagy egy volánbuszos üzemeltetésű kék számozott autóbuszra Budapest területén belül, és eddig egy BKK-vonaljegyet lyukasztott, ezt ugyanúgy meg tudja tenni. Aki pedig Budapest határán kívül utazik, számára a Pest vármegyebérlet lesz elérhető, amit ugyanúgy Budapesten belül és kívül is tudja használni korlátlanul – mondta a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×