eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: BKK

Olcsóbb lesz a Budapest-bérlet - bejelentették az árát is

A részletekről Karácsony Gergely számolt be. A hír egy nappal azután érkezett, hogy kiderült: a MÁV-Volán és a BKK kölcsönösen el fogja fogadni egymás bérleteit.

A főváros, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium hétfői megegyezése - melynek részleteiről itt írtunk - alapján március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra. Ezt toldotta meg a főváros azzal, hogy tíz év után ismét csökkenti a fővárosi tömegközlekedési bérlet árát:

9500 helyett 8950 forintba kerül majd

- adta hírül a Facebookon Karácsony Gergely.

Közlése szerint az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak, de a budapestiek duplán jól járnak. A döntéstől ugyanis azt várják, hogy az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett, így pedig Budapest fellélegezhet.

A főpolgármester emlékeztetett: választási programjának megfelelően vált ingyenessé a közösségi közlekedés a 14 évnél fiatalabbak és a regisztrált álláskeresők számára, és tíz évig a "száguldó infláció" ellenére sem emelték a bérletek árát. A hétfői megállapodást a bérletek kölcsönös elfogadásáról pedig úgy tekinti, mint az általa a programjában megígért tarifaközösség létrejöttét.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×