eur:
390.33
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Back view of female college student raising her hand to answer the question on a class at lecture hall.
Nyitókép: skynesher/Getty Images

Deutsch Tamás az Erasmus programról: ez az abszurditáson belül is totálisan abszurd

Belátható időn belül lehet megállapodás az Erasmus programmal kapcsolatos uniós szankciókról az EU és a magyar kormány között – mondta az InfoRádió Aréna műsorában Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.

Az abszurditáson belül is totálisan abszurd, hogy egy EP-szakbizottság munkatársainak jó része szerint is jogszerűtlen aktus keretében történt meg az Horizon és Erasmus programhoz való hozzáférés felfüggesztése – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Deutsch Tamás. Szerinte „belátható” időn belül lehet megállapodás, a magyar egyetemisták és kutatók számára pedig hamarosan ismét hozzáférhető lesz az uniós diákcsere és a felsőoktatási kutatás-fejlesztési program.

A „saját hazája elleni áskálódás mélypontjának” nevezte, hogy egy semmire nem kötelező, EP által kezdeményezett jelentés (egy része) – ami arról szólt volna, hogy helyes lenne helyreállítani azt az állapotot, hogy mindegyik európai uniós ország egyetemistái és oktatói hozzáférhessenek ezekhez a programokhoz – megszavazása előtt néhány nappal Donáth Anna és Cseh Katalin benyújtott egy olyan módosító javaslatot, ami amellett tört lándzsát, hogy a magyar egyetemisták és a magyar kutatók jogszerűtlenül legyenek kirekesztve ezekből a programokból.

„Nem volt példa olyanra az elmúlt tíz évben az Európai Parlament történetében, hogy egy EP-képviselő a saját országa, nemzete egyetemistáit negatívan érintő állapot fenntartása érdekében nyújtott volna be módosító javaslatot” – húzta alá Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy szerinte szégyenletes, amit Donáth Anna és Cseh Katalin csinált. A két EP-képviselő javaslata arról szólt, hogy bármilyen extrém dolgot is talál ki a Európai Bizottság, mindaddig, amíg Magyarország nem teljesíti azt, indokolt és megalapozott, hogy a magyar egyetemisták és kutatók ne férhessenek hozzá ezekhez a programokhoz – magyarázta a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×