eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Ritkít a hétfői és pénteki csúcsidőben közlekedő járatain a BKK

Az átalakult utazási szokásokhoz igazítja menetrendjét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): január 19-étől a hétfői és pénteki csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje is változik.

A BKK közleménye szerint az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkakezdés általános elterjedésével a hét végén (pénteken), illetve a hét elején (hétfőn) is kisebb, körülbelül 5 százalékkal alacsonyabb forgalom jellemző, ráadásul a reggeli csúcsidőszakban (7 és 8 óra között) hétfőn csaknem 10, pénteken pedig 15 százalékkal kevesebben utaznak közösségi közlekedéssel.

A BKK úgy döntött, hogy január 19-től, péntektől több járatának menetrendjét is a megváltozott utasforgalomhoz igazítja – írták, hozzátéve, hogy hétfőn és pénteken csúcsidőben azok a BKK-járatok, amelyek a mért utasforgalomhoz képest eddig sűrűbben, vagy több párhuzamos járattal együtt közlekedtek,

legfeljebb 1-2 perccel ritkábban járnak majd.

Ezekre példa a 20E, amely 4-5 perc helyett 5 perc, vagy a 11-es busz, amely 4 perc helyett 4,5 percenként közlekedik majd hétfőnként – fűzték hozzá.

Közölték azt is, hogy február 5-től bővülnek Rákosmente és környezetének közlekedési kapcsolatai: változik a 298-as busz menetrendje, valamint új 275-ös autóbuszjárat jelenik meg Rákoscsaba-Újtelep térségében.

A BKK azt írta, a felszabaduló erőforrásokat teljes mértékben hálózati fejlesztésre fordítják.

Hozzátették azt is, tavaly több szinten – többek között a szakmai civil szervezetek részvételével – zajló egyeztetések előzték meg az életbe lépő menetrendváltozást, annak tartalmát az érintettek megismerték és alapvetően egyetértettek vele.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×