eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Centrale üzletközpont. Forrás: magyarepitok.hu
Nyitókép: Forrás: magyarepitok.hu

Egy metrómegálló felett épül Budapest új plázája

A 29 ezer négyzetméteres Centraléban nem csak üzleteket, hanem irodateret és hotelt is kialakítanak.

A Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél, a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló felett fog megépülni az új budapesti üzletközpont - írja a magyarepitok.hu.

A többfunkciós épületkomplexum közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül meg és a beruházó sajtóközleménye szerint a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók kiszolgálására törekszik.

A modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el. A komplexum magas szintű BREEAM-tanúsítványt kíván elérni. Egy nagy méretű zöld tetővel is kiegészül, amely több, mint 5000 négyzetméterével Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöld tetője lesz.

2026-ra várhatóan fel is épül.

A földszinten mintegy 6000 m2-en, várhatóan 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik majd, köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2000 m2-es ételudvar kap helyet. Ezt terasszal is ellátják: a nagy befogadóképességű, világos tér a környék sporteseményei előtti és utáni találkozóhelyként is szolgálhat majd.

Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon egy közel 5000 m2-es, háromemeletes, modern irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás 4 csillagos szálloda kap helyet. Az épület 100 gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a komplexum a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával is direkt összeköttetésben lesz.

A portál arról is beszámolt, hogy a projekt fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×