eur:
391.29
usd:
366.68
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Welding robots movement in a car factory
Nyitókép: WangAnQi/Getty Images

Szegedi BYD autógyár: máris falnák az ingatlanokat

Sokakban fogalmazódtak meg aggályok a nemsokára épülő autógyár miatt, azonban olyanok is akadnak, akik kifejezetten örülnek a beruházásnak.

A szegeden található Liliom Lakókert lakóinak élete alaposan felfordult, mikor megtudták, hogy közvetlenül a városrész mellett fog felépülni a kínai BYD vállalat új autógyára - derül ki a Telex riportjából. A lap szerint páran már fontolgatják a költözést, de vannak, akik például lakáshitel miatt kénytelenek maradni.

A portál emlékeztet: éles verseny után a BYD végül Szegedet választotta, hogy felépítse első európai autógyártó üzemét. Botka László polgármester szerint a lakosság „döntő többsége támogat egy ilyen környezetvédelmi, ipari beruházást”.

A riportban megszólalók nem mindegyike ért ezzel egyet. Volt, aki egy csendes, családias környéket várt a lakóparktól, amikor 10 éve ide költözött. Nem tartja kizártnak, hogy végül inkább elköltöznek.

"Múlt hét pénteken itt volt három kínai. Drónoztak, aztán, amikor elkezdtem beszélgetni az egyik szomszéddal, idejöttek érdeklődni, hogy van-e eladó, kiadó ház"

- mesélte a portálnak a férfi, aki szerint valószínűleg a BYD új gyárának felső vezetői ide költöznének majd be. Szerinte a lakóparkban élők „fel vannak háborodva azon, hogy ideraknak egy ipari parkot, holott ez lehetne éppen az autópálya túloldalán is.”

Vannak, akik a várható hanghatásoktól tartanak, mások pedig amiatt aggódnak, hogy idővel akkumulátorgyártás is kezdődhet az ipari parkban.

Ezzel szemben olyanok is akadnak, akik örülnek a beruházásnak, véleményük szerint az autógyár remek munkalehetőséget biztosít majd, ráadásul, ahogy fogalmaznak, „Szegeden húsz éve nem fejlődött semmi, most legalább fog.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×