eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Karácsony Gergely főpolgármester beszél Pest, Buda és Óbuda egyesítésének, Budapest születésének 150. évfordulóját ünneplő gálakoncerten a Vígszínházban november 17-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergely beszállt a Budapest-bérletet övező vitába

Hat pontban foglalta össze véleményét a főpolgármester a Budapest-bérletről. Szerinte nincs semmi észérv a megszüntetés mellett, a kormány csak a beborult költségvetését és a tönkrement MÁV helyzetét akarja Budapest kárára kezelni.

"Onnan lehet tudni, hogy a kormány kifogy az észérvekből, hogy hadrendbe állítják a hazug propagandát. Mint most, a Budapest-bérlet ügyében. A négy éve elkezdett Budapest-ellenes politikát 2024-ben újratöltik. De Budapest ellenáll - írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester hat pontban foglalta össze véleményét. Szerinte a kormány úgy akarja megszüntetni a Budapest-bérletet, hogy az jó a budapestieknek, az agglomerációban élőknek, a városnak és az államnak.

Nehezményezi, hogy a költségvetési törvény ellenére sem akarja odaadni Lázár János minisztériuma a budapesti közösségi közlekedés részére járó 12 milliárd forintot.

Szerinte tavaly év végén egy olyan ajánlatot tett az ÉKM, hogy fizessen a főváros a HÉV és a Volán számára a 2022-es év elszámolásaként az eddigi 6,58 milliárd forint fölött plusz 2,17 milliárd forintot, de se a 12 milliárd forint folyósítása, se az agglomerációs megállapodás meghosszabbítása nem volt a része az ajánlatnak.

A főpolgármester arra is kitért, hogy a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz által kötött decemberi megállapodást a kormány márciusban meg akarja szüntetni.

Ez a szerződés biztosítja, hogy a városban közlekedő HÉV-en, a Volánbusz által üzemeltett városi buszokon ne kelljen kétszer fizetni.

Úgy véli, a bérlet megszüntetésvel a kormány a beborult költségvetését és a tönkrement MÁV helyzetét akarja Budapest kárára kezelni, és hozzáteszi: a hét éve a kormány által einstandolt HÉV azóta egyre csak rohad, hogy egyáltalán még működik, az a BKK által nyújtott szolgáltatásoknak köszönhető.

Mindeközben a budapesti közösségi közlekedésben folyamatos a fejlesztés, érkeznek az új buszok, trolik és villamosok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×