eur:
390.63
usd:
364.67
bux:
68281.3
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Egy Ikarus 280T halad el egy új Solaris-Skoda trolibusz mellett a Hősök terén 2015. november 16-án. Délutántól hét Solaris-Skoda kezdi meg az utasok szállítását a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Budapesti piros trolik vendégeskednek Szegeden

A klasszikus Ikarus járművek hasonló korú Škodákat váltanak ki, sokan kapták fel a fejüket városszerte a szokatlan látványra.

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) a fővárosban már félreállított, 35 éves Ikarus 280-as trolikat bérel átmenetileg a BKV-tól – írja a Telex. Négy piros jármű érkezett Szegedre a lap szerint.

Mint arról beszámolnak, nem friss járművekről van szó, 1988-ban álltak forgalomba Budapesten, ezzel pont olyan idősek, mint a legidősebb szegedi Škoda trolik, amiknek a pótlása miatt egyébként szükség volt a bérelt darabokra.

Mielőtt forgalomba álltak volna, pár dolgot átalakítottak rajtuk: SZKT-s jegykezelőket és matricákat helyeztek el rajtuk, kaptak egy külső polírozást, illetve kiszerelték a fővárosi utastájékoztató rendszert, ami viszont nem kapott pótlást. Mint írják, kívülről csupán egy papírlap mutatja a viszonylatot és a végállomásokat, belül viszont nincs hangos tájékoztatás, ahogy a megállókat sem írják ki.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×