eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Drónnal készített képen a Velencei-tó a partfal komplex, fenntartható rehabilitációja projektzáró esemény napján Gárdonynál 2023. április 28-án. A mintegy 14 milliárd Ft uniós támogatásból megvalósuló beruházás keretében 47 helyszínen, összesen 29 km hosszúságban újultak meg a partvédőművek, valamint több helyszínen áramlásjavító kotrásokat végeztek. A kiemelt mederanyag egy részéből költőszigetek lettek kialakítva a nádas lápi részén, amely számos, tó körül fészkelő madárfajnak nyújt otthont.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Örömhír a Velencei-tóról, ezt pár hete még kevesen hitték volna

Egy hét alatt 8 centivel emelkedett a Velencei-tó vízszintje.

Pénteken már 111 centi volt a Velencei-tó vízszintje. Ez jelentős elmozdulás a tavaly ilyenkori 70 centis állapotról.

A csapadékos időjárás mellett arra is szükség volt, hogy a közeli tározókból megkezdjék a vízutánpótlást. Ezt persze azért tudták megtenni, mert azok is megteltek - írja a feol.hu. A víz már másfél hete áramlik a tóba.

Decemberben eddig összesen több mint 20 centivel emelkedett a vízszint, ami azonban még messze van a kívánt 160-170 centitől.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×