eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Infostart

Kiderült, mikor nyitják meg az alsó rakpartokat

Vasárnap reggeltől újra járhatnak a gépjárművek mindkét dunai alsó rakparton a fővárosban.

Mint a Főpolgármesteri Hivatal közleményében olvasható, a Duna vízszintjének csökkenése lehetővé teszi, hogy a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. köztisztasági divíziója szombat reggel megkezdje a budai és a pesti alsó rakpart takarítását.

Műszakonként több mint negyven kézi takarítóval, valamint több mint harminc takarító-, rakodó- és szállítógéppel fogják a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel megtisztítják a szennyezett felületeket.

A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat, így vasárnap reggeltől mindkét alsó rakparton újra járhatnak a gépjárművek.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a BKV Zrt. munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy

a 2-es villamos lánchídi aluljárójából kiszivattyúzzák a vizet, ennek befejezése után a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon haladhatnak

- közölték.

A Főpolgármesteri Hivatal arra kéri a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×