eur:
390.99
usd:
366.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák Budán, a Rákóczi hídnál 2023. december 25-én. A Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése; Budapesten a folyó tetőzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett.
Nyitókép: Illyés Tibor

Árvíz - Elviszik a járműveket a rakpartokról

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a katasztrófavédelem segítségével helyezi át a járműveket azok épségének megóvása érdekében.

Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. Ennek hiányában, vagy ha az üzembentartó bármilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, a gépjárművet biztonságos helyre szállítják.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy itt kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×