eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Csónakok a befagyott Velencei-tóban Pákozd közelében 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Csodálatos hír a Velencei-tónál élőknek, a horgászok is örülhetnek

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének tájékoztatása szerint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a héten megkezdte a Velencei-tó vízpótlását a pátkai és a zámolyi tározókban található, arra felhasználható mennyiséggel.

Nagy Attila, a HOFESZ társadalmi elnöke a feol.hu-nak elmondta: az utóbbi időszak csapadékos időjárásának köszönhetően nem csak a két tározóban nőtt meg jelentősen a víz mennyisége, de még a Csíkvarsai-réten is.

A Pátkai-víztározóban élő halak – keszegek, kárászok, harcsák és pontyok, azaz minden, ami ott előfordul – mentése a vízállásnak és a további időjárásnak megfelelően több ütemben történik majd meg. Ebben lesz nehézség, mert a sok csapadék miatt terepjárók nélkül a tározónak még a megközelítése sem könnyű.

Szerinte, ha sikerül az eresztés, jelentős mennyiséggel lehet segíteni a Velencei-tavat és ha kitart így az időjárás, akár rendeződhet a tó helyzete.

Az idei már a második vízpótlás, amely a tározók felől történik, az elsőt január közepén kezdték el és április végéig tartott,

azzal 12 centimétert emelkedett a Velencei-tó vízszintje.

Amely pénteken Agárdnál 103 centiméteres volt a vízügy adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×