eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Komoly kerékpáros fejlesztés fejeződött be a fővárosban – térkép

Véget értek a budai és a XIII. kerületi közútfejlesztési munkák, aminek eredményeként biztonságosabban lehet kerékpárral közlekedni a környéken – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztések nyomán új kapcsolat létesült a Margit híd és az Árpád híd között az Árpád fejedelem útján, valamint többek között átalakították a Serfőző utca és az Árpád fejedelem útja kereszteződését, amely a „legvédtelenebb úthasználók” számára is biztonságosabb lett – tartalmazza a közlemény.

A fejlesztések a II., a III. és a XIII. kerületben a Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén valósultak meg. Ezeknek köszönhetően a többi között biztonságosan kerékpározható útvonal vezet a Margit hídtól a Szentlélek téren át a Vörösvári út, a Körte utca és az Ágoston utca csomópontjáig. Vagyis a Margit hídtól északra kerékpárral közlekedők közvetlenül is elérhetik az Árpád fejedelem útján a kerékpárfogalmi hálózat már meglévő szakaszait – sorolták.

A fejlesztéseknek az is célja, hogy ösztönözze a fővárosban közlekedőket a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás használatára is – tették hozzá.

Emlékeztettek arra: a Fővárosi Közgyűlés által októberben ellenszavazat nélkül elfogadott Budapesti Mobilitási Terv (BMT) a közösségi közlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás előnyben részesítését tűzi ki célul, annak érdekében hogy a főváros élhetőbb, még inkább ember- és környezetbarát legyen.

További részletek a BKK oldalán.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×