eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: szentendre.hu
Nyitókép: szentendre.hu

Új hidat kapott Szentendre

Új hídat fejeztek be Szentendrén. A kerékpárosok járnak jól, hiszen az a Bükkös-patak felett vezet át.

A budapestkornyeke.hu számol be arról, hogy 2023 év végére befejeződött a városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése Szentendrén.

A közel 7 kilométer hosszú beruházás megvalósulásával a Duna korzótól vagy a HÉV-állomástól indulva a patak mentén, Izbégen keresztül egészen a Dömörkapui elágazásig lehet kerékpározni a nagyobb biztonságot nyújtó kerékpáros nyomvonalon.

A beruházás keretében több utca, utcaszakasz kapott szilárd burkolatot.

Izbégnél új híddal is gazdagodott a város. A Bükkös patak két partját összekötő 16 méter hosszú kerékpáros-gyalogos hídtól a közeli utcáig 300 méter hosszan új gyalogos-kerékpáros út is épült.

A kerékpáros nyomvonal két szakasza napelemes közvilágítást kapott. A Duna korzótól a Kossuth Lajos utcáig, a Bükkös-patak menti gáton húzódó gyalogos-kerékpáros út fényeinek látványa tovább emeli Szentendre belvárosának esti hangulatát.

Az uniós forrásból finanszírozott kerékpárút a szentendrei piac területén halad, itt mintegy 400 méter hosszan újították fel a kockaköves burkolatot, majd a Bükkös-patak mentén folytatódik. A gyalogos-kerékpáros utakat – összesen több mint 700 m hosszan –, több szakaszon újraaszfaltozták, néhol szélesítették.

A hat városrészt összekötő kerékpáros nyomvonal elsősorban a szentendreiek közlekedését szolgálja, mert nem csak a 11-es főúton, hanem a városon belül is egyre inkább ellehetetlenül az autósforgalom. Erről már többször írtunk az

Fotónk a szentendre.hu-ról származik és a híd építésekor készült.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×