eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Parkolóautomata Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ekkortól parkolhat ingyen Budapesten az év végén

Már hagyomány, hogy karácsonykor ingyenes a parkolás a fővárosban.

Ami a legfontosabb, hogy december 23-án szombaton idén semmit sem kell ledolgozni, így az munkaszüneti napnak számít, tehát parkolási díjat sem kell fizetni ott, ahol amúgy hétköznapokon kell.

A BKK tájékoztatása szerint "nem kell parkolási díjat fizetni a parkolási övezetek területén az adott év december 24-én üzemkezdettől (ez egyébként idén vasárnap) az utána következő év január 1-jén (ez hétfő) üzemzárásig.

Ez alól kivétel és díjköteles a parkolás minden év december 24. és az utána következő év január 1. közötti időszakban az alábbi útszakaszokon és területeken:

  • az I. kerületben a Dísz téren, a Hunyadi János út Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakaszán
  • a Palota út Dísz tér és Lovas utca közötti szakaszán;
  • a Margitszigeten az északi parkolóban és a szállodák várakozóhelyein.

A bama.hu arról számol be, hogy Pécsen a két ünnep között ingyenes lesz a parkolás. Ez azt jelenti, hogy nem kell fizetniük az autósoknak december 23-án 13 órától 2024. január 2-án reggel 8 óráig a parkolási övezetekben. A Boccaccio parkoló december 23-tól január 1-ig szintén díjmentes lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×