eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
A Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2023. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Amputálni kellett két magyar katona lábát, akik Koszovóban sérültek meg

A megváltozott háború körülmények közepette még több kiképzés és gyakorlat várható - mondta el a vezérkari főnök egy lapinterjúban.

A Magyar Honvédség "tempóváltásáról" beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Böröndi Gábor vezérkari főnök.

"A megváltozott háborús környezet miatt még több kiképzésre, gyakorlatra van szükség, hogy még ütőképesebb legyen a Magyar Honvédség, együttműködve a NATO többi tagországával" - mondta a lapnak.

Szót ejtett a Koszovóban megsérült 27 magyar katona állapotáról is, a vezérkari főnök jelezte, hogy a két katona, akiknek amputálni kellett a lábát, művégtagot kapott, rehabilitáción esett át, és

mindketten visszakerültek eredeti beosztásukba:

egyikük szakaszparancsnok, másikuk híradó altiszt.

"Annyit tudunk az eddigi vizsgálatokból, hogy a védőfelszerelések alapvetően rendben voltak, ennek ellenére szerzünk be további olyan, a rendőrség által alkalmazott eszközöket, amelyek még hatékonyabbá teszik a védekezést. Eljárásmódokban is változtattunk, de egységesíteni kell a helyszíni egészségügyi ellátásban a magyar, a lengyel és az amerikai protokollt, hogy az hatékonyabb és gyorsabb legyen."

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×