eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Getty Images/ mikroman6

Kötelező - Utolsó nap a váltásra, erre figyeljünk!

Akik 2010 óta nem cserélték le autójukat, péntekig mondhatják fel kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. Erre azonban csak akkor van szükség, ha jelenlegi biztosítójuk jövő évi ajánlatánál találtak kedvezőbbet.

Csaknem félmillió személyautó-tulajdonosnak kell döntenie péntekig arról, hogy vált-e biztosítót, vagy jövőre is ugyanannak a cégnek fizeti be a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást.

Azoknak az autósoknak, akik 2010. január 1-je óta nem cserélték le a gépjárművüket, továbbra is december 31-e az évfordulójuk - mondta Cselovszki Zsolt, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja az InfoRádiónak. Emiatt, ha úgy döntenek, hogy másik biztosítóhoz szeretnének menni, mert például találtak egy jobb díjat, legkésőbb december 1-je éjfélig meg kell érkeznie a felmondásuknak a biztosítóhoz ahhoz, hogy szabályosan fel tudják mondani régi biztosításukat - magyarázta.

Pillanatnyilag 4,5 millió autóra van kötelező felelősségbiztosítás kötve - a kampányban még mindig 850 ezer autó vesz részt, amiből körülbelül 450 ezer lehet személygépjármű.

Nagyon fontos, hogy a felmondás pénteken éjfélig megérkezzen a szolgáltatóhoz. Ellenkező esetben ugyanis még legalább egy évig nem lehet biztosítót váltani.

A szakértő elmondta, akinek van érvényes kötelező biztosítása, annak a saját biztosítójától az évforduló előtt 50 nappal, azaz november 10-e környékén kapnia kellett értesítést róla, mennyi lesz a következő évi díja. Ha úgy gondolja, hogy ez a díj számára megfelelő, semmi más dolga nincs, mint januártól fizetni. Ám ha az ügyfél úgy érzi, találna a piacon jobbat is, akkor szükséges cselekedni. Ilyenkor szokás felkeresni egy alkuszt vagy nézelődni az interneten, és ha sikerül kedvezőbbet találni, akkor szükséges december 1-je éjfélig megküldeni a felmondást a társaságnak, majd megkötni az új szerződést. Cselovszki Zsolt arra figyelmeztet még, hogy az új biztosítás kapcsán érdemes figyelni, mert 60 nap áll rendelkezésre befizetni a díjat.

A szövetség arra számít, hogy év végéig 70-80 ezren kötnek kedvezőbb szerződést egy másik biztosítónál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×