eur:
390.73
usd:
366.45
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay.com

A Máltaiban bíznak a budapesti hajléktalanok

Átlagosan nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működnek a szeretetszolgálat budapesti hajléktalanszállói.

Az elmúlt napokban átlagosan nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalanszállói. A szervezet a hideg időben fokozott odafigyelést kér az utcán élő emberekre.

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott, pénteki közleményében mindenkit arra kér, figyeljen oda az utcán éjszakázó emberekre és a nem vagy rosszul fűtött épületekben élőkre. Ha földön fekvő, átázott ruhájú embert látnak, lépjenek oda hozzá, és szükség esetén hívják a diszpécserszolgálatot, Budapesten a 06 1 338 41 86-os számon vagy a 112-es segélyhívót.

Kitértek arra: a szeretetszolgálat a fővárosban a budai oldalon felel a hajléktalanellátásért. Szociális munkásaik naponta legalább 600 emberrel találkoznak, hat nappali melegedőjükben 500-an tudnak napközben segítséget kérni, hat szállást nyújtó intézményükben pedig 300 embert tudnak elhelyezni.

Hangsúlyozták: a téli krízisidőszakban férőhelyhiány miatt senkit nem küldenek el, szükség szerint ideiglenes szükségszállásokat nyitnak.

A hideg időben a szeretetszolgálat kilenc utcai gondozószolgálata és krízisautójuk szociális munkásai a legelszántabb szabadban éjszakázó embereket is igyekeznek rávenni, hogy fogadják el a segítséget, és menjenek fűtött intézménybe.

Az MMSZ a fővárosban a szállást nyújtó intézmények és nappali melegedők mellett működtet 24 órás egészségügyi centrumot, fertőtlenítő fürdető állomást, valamint két lábadozót, ahol egészségügyi problémával élő hajléktalan emberek gyógyulhatnak - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×