eur:
387.26
usd:
356.89
bux:
66287.81
2024. február 22. csütörtök Gerzson
fotó: olvasói fotó
Nyitókép: olvasói fotó

Megállíthatják a kamionokat a tél miatt

A balesetek elkerüléséért egyes hegyvidéki szakaszokon és határátkelőknél időszakosan korlátozhatják a teherautók forgalmát - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A tájékoztatás szerint egyelőre nincs fennakadás az országos közutakon, ugyanakkor a szakemberek már most arra hívják fel a teherautóval közlekedők figyelmét, hogy közlekedésbiztonsági okok miatt időszakosan korlátozhatják a mozgásukat, ha azt az időjárási körülmények indokolják.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdától csütörtök reggelig országosan csaknem 5000 tonna útszóró sót és mintegy 300 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttatott ki a kezelésébe tartozó utakra.

A teherautóval, vagyis a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművekkel közlekedőknek fel kell készülniük arra is, hogy egyes hegyvidéki szakaszokon - mint például Veszprém vármegyében a 82-es és 83-as főút, Nógrádban a 2-es főút vagy Pest vármegyében Tinnye környékén -

időszakosan megállíthatják őket.

A korábbi évek tapasztalatai alapján vannak olyan térségek, ahol ónos eső vagy intenzív havazás esetén a teherautók nehezebben tudnak közlekedni az emelkedőkön, az esetleges balesetek miatt pedig nagyobb torlódások alakulhatnak ki, és ilyenkor a feltorlódott kocsisorokban vesztegelhetnek a közútkezelő munkagépei is - ismertette a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közleményben a szakemberek arra kérik a nehézgépjárművel közlekedőket, hogy vezessenek a szokásosnál óvatosabban, az időszakos korlátozásokat tartsák be, és olyan helyszínt válasszanak majd az esetleges várakozási időre, ahol biztonságosan meg tudnak állni és onnan el tudnak indulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×