eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Katona József Színház

Lépett a Katona József Színház a jegybotrány kirobbanása után

Elbocsájtottak egy embert a Katona József Színháztól a DK-nak adott kedvezményes jegyek miatt.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a DK-sok kedvezményes jegyet vásárolhattak a Katona József Színházban. A dologból politikai botrány lett, már a Fővárosi Közgyűlésben is számon kérték a főpolgármestert. Ő kivizsgálásról beszélt.

Az Index most azt írja a teátrum közleményét ismertetve, hogy a budapesti színház két munkatársát figyelmeztetésben részesítették, egy vezető beosztású dolgozója pedig elhagyja a színházat.

Idézik a közleményt is. Eszerint a "Katona József Színház állandó kedvezményeket nyújt nyugdíjasok, diákok, pedagógusok, nagycsaládosok számára, emellett – mint minden színház – értékesítési eszközei közé tartozik, hogy kultúra iránt érdeklődő szervezetek, csoportok számára időszakos kedvezményeket biztosít. (...) A kedvezmények a közönségszervezésen és kapcsolattartókon keresztül jutnak el a különböző jegyvásárlói csoportokhoz, melyeket kuponkódokkal lehet igénybe venni.

A jegyvásárlási lehetőséghez kapcsolt kísérőlevelet nem a színház, hanem az adott szervezet munkatársa fogalmazza meg és küldi szét.

A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult, és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettünk, egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat" - közölték.

(A nyitókép egy 2022-es előadáson készült.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×