eur:
389.47
usd:
358.94
bux:
66283.23
2024. február 26. hétfő Géza
A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező Budapesten, a Katona József Színházban 2015. október 22-én.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

"Ez egy szerencsétlen ügy" - válaszolta Karácsony Gergely

A Katona József Színház kedvezményes jegyeket árult DK-tagoknak, ezért fegyelmi eljárást indítottak a színházban - ez derült ki a Fővárosi Közgyűlés ülésén.

A Magyar Nemzet kezdett el arról írni pár nappal ezelőtt, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai 30 százalékos kedvezményt kaphattak a Katona József Színház előadásaiért, mivel a színház 28 db kedvezményes jegyet osztott ki a párt tagjainak. Az ügyet elsőként a Magyar Nemzet szúrta ki, akikhez egy belsős levelezés került, ami az akcióról szól.

Aztán a színház honlapján megtalálták azt a rubrikát, ahol az „intézmény” – ebben az esetben a DK – megnevezésével érvényesíthető az árengedmény.

A színház ezt később azzal magyarázta, hogy nem pártszimpátia alapján biztosította a kedvezményeket, hiszen rengeteg más intézménnyel is kapcsolatban állnak, de elismerték, hogy a DK-tagjai is kaphattak kedvezményt.

Az ügy szerdán a Fővárosi Közgyűlés elé került. Wintermantel Zsolt, a a Fidesz fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, hogy "Mi lesz a következő? Kedvezményes Budapest-bérlet a DK-tagoknak?” A főpolgármester azt válaszolta:

ez egy szerencsétlen ügy, a Katona József Színházban jelenleg folyamatban van egy fegyelmi eljárás.

Ugyanakkor - mint hozzátette - az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen típusú kedvezményt már más intézményes partnerek számára is felajánlottak.

Karácsony elmondta: jelenleg vizsgálat folyik a színház ellen, ő pedig mindenképp megvárja annak az eredményét. Ugyanakkor hozzátette: visszásnak tartja a helyzetet, párttól függetlenül.

Közben a IX. kerületi is megszólalt az ügyben. Az Index azt írja Baranyi Krisztina a hivatalos Facebook-oldalára hivatkozva: Ez egy nagyon súlyos ügy. Annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.

A politikus még azt is mondta, szeretné, ha "a vizsgálatról, annak eredményéről részletes tájékoztatást kaphatna majd a közvélemény".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Az ukrán fegyveres erők egyik szóvivője bejelentette, feladták a Donyeck megyei Lasztocskine falut. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy bevették a települést. Marija Pevcsik, Alekszej Navalnij munkatársa egy YouTube-on megjelent videóban azt állította, Vlagyimir Putyin parancsára ölték meg az orosz ellenzéki vezetőt, éppen azelőtt, hogy egy fogolycsere keretében kiadták volna az Egyesült Államoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 26. 10:24
×
×
×
×