eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: police.hu

Új rendőri egységeket vetnek be itthon – ott jelennek meg, ahol eddig sosem

Elektromos motorokat is bevetnek a Vértesben – részben éppen a motorosok ellen.

Az illegális erdei tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, orv- és jogosulatlan vadászatok, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – ellen indított akciósorozatot a Vérteserdő Zrt., a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság a társaság által vagyonkezelt erdőkben.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az összehangolt ellenőrzés-sorozat 2023 júniusában vette kezdetét, és az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat.

A szankcionálás módja széles körű. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírság szabható ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

Jelezték, a közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

Azért volt nagy jelentősége, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei is bekapcsolódtak az akcióba, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amit autókkal egyáltalán nem, míg gyalogosan csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×