eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: police.hu

Új rendőri egységeket vetnek be itthon – ott jelennek meg, ahol eddig sosem

Elektromos motorokat is bevetnek a Vértesben – részben éppen a motorosok ellen.

Az illegális erdei tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, orv- és jogosulatlan vadászatok, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – ellen indított akciósorozatot a Vérteserdő Zrt., a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság a társaság által vagyonkezelt erdőkben.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az összehangolt ellenőrzés-sorozat 2023 júniusában vette kezdetét, és az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat.

A szankcionálás módja széles körű. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírság szabható ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

Jelezték, a közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

Azért volt nagy jelentősége, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei is bekapcsolódtak az akcióba, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amit autókkal egyáltalán nem, míg gyalogosan csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×