eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2021. május 30. A Gateway Office Park irodaház 2-es épületének bejárata az Árpád híd pesti hídfőjénél, amely a Magyar Posta Zrt. Vezérigazgatóságának székhelye, a főváros XIII. kerületében, a Dunavirág utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Fájó változást jelentett be a Magyar Posta

2024. január elsejétől a Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben változnak – közölte a társaság.

A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriákban a díjak a következők szerint alakulnak:

  • a belföldi elsőbbségi levél díja 30 forinttal, 300 forintról 330 forintra,
  • míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 20 forinttal, 210 forintról 230 forintra változik.

Ezzel a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni – emlékeztetnek.

A többletszolgáltatások tarifái esetében

  • a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 forinttal,
  • a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 forinttal változik.

Továbbra is kedvező díjjal lesznek elérhetők az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények: előbbi tarifája 55 forinttal, utóbbi díja 40 forinttal módosul.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből (PSZ ÁSZF) tájékozódhat.

A levélfeladási szokások tekintetében kiemelhető, hogy a Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, aminek nagy részét, mintegy 90 százalékát továbbra is az üzleti partnerek adják fel. A lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, átlagosan évente mindössze 1-2 levelet ad fel egy magánszemély – zárul a társaság közleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×