eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Geert Wilders, a bevándorlásellenes jobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőjének a holland kormányfőjelöltek hatpárti választási vitaestjén Rotterdamban 2023. november 20-án. Hollandiában november 22-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Szijjártó Péter üzent Brüsszelnek a holland választások után

Hatalmas Wilders győzelem Hollandiában - kommentálta a közösségi médiában a magyar külgazdasági és külügyminiszter a jobboldali Geert Wilders győzelmét.

Szijjártó Péter azt posztolta, hogy „újabb ország mondott egyértelmű nemet az illegális migrációra. Reméljük, Hága elég közel van Brüsszelhez ahhoz, hogy ott is meghallják. Bravó, Geert!”

Az Infostarton beszámoltunk arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált Geert Wilders jobboldali pártvezetőnek a Hollandiában szerdán tartott előrehozott parlamenti választáson aratott győzelméhez.

A szerda esti telefonbeszélgetésben Orbán Viktor elmondta: fontos számára, hogy az elsők között gratuláljon a "földrengésszerű" választási győzelemhez.

Az exit poll felmérések alapján a jobboldali párt a 150 képviselői helyből 35-öt szerezhet meg, ami több mint kétszerese a jelenlegi 18 mandátumának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×