eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Geert Wilders, a bevándorlásellenes jobboldali Szabadságpárt (PVV) vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőjének a holland kormányfőjelöltek hatpárti választási vitaestjén Rotterdamban 2023. november 20-án. Hollandiában november 22-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Szijjártó Péter üzent Brüsszelnek a holland választások után

Hatalmas Wilders győzelem Hollandiában - kommentálta a közösségi médiában a magyar külgazdasági és külügyminiszter a jobboldali Geert Wilders győzelmét.

Szijjártó Péter azt posztolta, hogy „újabb ország mondott egyértelmű nemet az illegális migrációra. Reméljük, Hága elég közel van Brüsszelhez ahhoz, hogy ott is meghallják. Bravó, Geert!”

Az Infostarton beszámoltunk arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált Geert Wilders jobboldali pártvezetőnek a Hollandiában szerdán tartott előrehozott parlamenti választáson aratott győzelméhez.

A szerda esti telefonbeszélgetésben Orbán Viktor elmondta: fontos számára, hogy az elsők között gratuláljon a "földrengésszerű" választási győzelemhez.

Az exit poll felmérések alapján a jobboldali párt a 150 képviselői helyből 35-öt szerezhet meg, ami több mint kétszerese a jelenlegi 18 mandátumának.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×