eur:
387.07
usd:
356.6
bux:
66208
2024. február 22. csütörtök Gerzson
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Drogosan gázolt halálra egy motorost, letöltendő börtönt kapott

Nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság egy férfit, aki drogosan halálos balesetet okozott, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A férfi 2021 augusztusában kokainfogyasztás után autóba ült. Nappal, derült időjárási és látási viszonyok között vezetett Garabonc irányából Nagyrada felé, amikor előzni kezdett egy több személygépkocsiból álló sort, miközben a két autóval előtte haladó motoros szintén előzésbe kezdett.

A motoros már két kocsit lehagyott, amikor a vádlott hátulról beleütközött az autójával. A férfi elvesztette egyensúlyát, leesett a motorról és a vízelvezető árokba zuhant, miközben a vádlott újra ütközött a motorral, amely több mint 80 méterrel távolabb, a vízelvezető árok falának csapódott.

A vádlott nem állt meg a helyszínen, hanem Zalaegerszegre hajtott, ahol leparkolt, majd egy közeli áruházhoz sétált. A rendőrök ott találtak rá a földön fekvő és összefüggéstelenül beszélő sofőrre.

A motoros öt hónappal a baleset után a kórházban belehalt sérüléseibe.

A Nagykanizsai Járásbíróság bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt hat év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A személyiségzavarban szenvedő férfi több alkalommal volt már büntetve, többszörösen megszegte a KRESZ szabályait és a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért egy korábban kiszabott tíz hónapos fogházbüntetését is le kell töltenie.

Az ítélet nem jogerős, mert ellene a vádlott és a védője fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Nagyot fordult a világ néhány nap alatt a forinttal. A hét elején még azt figyelhettük, hogy vajon áttöri-e a 390-es szinten az euróval szemben a jegyzés, mostanra pedig már a legfőbb kérdés az, hogy meddig tarthat a magyar fizetőeszköz erősödése. Jövő héten ráadásul ismét kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, a vártnál kedvezőbb inflációs adatok miatt pedig akár nagyobb mértékben is vághat a jegybank. Igencsak izgalmas napok előtt állunk a forint piacán, éppen ezért megnéztük, hogy meddig tarthat még az erősödés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×