eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Bősz Anett (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

A Fidesz vezet Budapesten is

Pártként a Fideszre szavaznának legtöbben Budapesten, az ellenzék viszont egységesebben nyerni tudna a fővárosban.

A Medián szeptemberi, kifejezetten a budapesti pártpreferenciákat vizsgáló felmérése szerint a Fidesz–KDNP szövetség a fővárosban is a legnépszerűbb, 25 százalékkal vezet, második a DK 11, a harmadik a Momentum 10, a negyedik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 8 százalékkal. A Mi Hazánkra 4 százalék szavazna. Az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Néppárt 2-2, a Jakab Péter és a Vona Gábor pártja 1-1 százalékon áll. Az „egyéb” pártokra – köztük a Jobbikra – összesen 1 százalék szavazna – írja a hvg.hu. A bizonytalanok aránya 31 százalék.

Hann Endre, a Medián igazgatója a portálnak azt mondta a Jobbik főpolgármester-jelöltjeként Karácsony Gergely kihívójának kedden jelentkező Brenner Koloman esélyeiről, hogy nem nevezné kihívónak, mert "a Jobbik Konzervatívok – miközben országosan a bejutási küszöb körül teljesít – Budapesten alig látható, az 1-2 százalékot sem mindig éri el", sőt a Medián és a 21 Kutatóközpont legutóbbi felmérésében még kisebb szám jött ki, a budapestiek mindössze 0,4 százaléka szavazott a Jobbikra.

A Fidesznek most a 2014 előtti tisztán listás választási rendszer lenne kedvező. A 2014 óta a közgyűlésbe a főpolgármesteren és a 23 polgármesteren kívül 9 helyre kompenzációs listákról lehetett bekerülni. A Mi Hazánk most azt szeretné, hogy a régi választási rendszert állítaná vissza, amivel az ellenzék elveszítené többségét a közgyűlésben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×