eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az első hosszú CAF-villamos bemutatóján a Száva kocsiszínben, Budapesten, a IX. kerületi Üllői úton 2015. november 6-án. Várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten az 1-es villamos vonalán az 56 méteres CAF-szerelvények, amelyeknek a vezetését szimulátoron gyakorolják a villamosvezetők.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fontos változás a fővárosi villamosközlekedésben

Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között pályakarbantartás miatt az első két novemberi hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

A BKK közleménye szerint 1-es villamos vonalán a Hungária körút és a Salgótarjáni utca kereszteződésében a villamospálya karbantartását végzik.

Az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és Kelenföld vasútállomás között közlekedik november 4-én és 5-én, valamint 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap. Az 1-es villamos helyett 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között – írták.

A BKK Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből Újpestre, illetve az Árpád híd pesti hídfő térségébe történő utazások esetében a 4-es metró, Kálvin téri átszállás után a 3-as metró igénybevételét ajánlja. Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zuglóba irányuló utazások esetében a 4-es metró, Keleti pályaudvari átszállással a 2-es metró igénybevételét javasolja.

Az Újpest felől érkező, Dél-Pest felé utazók számára az 1-es villamosra való átszállás helyett a 3-as metró igénybevételét ajánlja a társaság.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×